Torvikbukt barnehage 40 år!

Sola skinner, det er nysnø i fjella, litt løv igjen på trærne og stilt på fjorden. En nydelig høstdag! Perfekt ramme for jubileum.

Vi er på veg til bedehuset i Torvikbukt. Barnehagen skal feire nybygg og en barnehage som har vært i drift i 40 år. Vil det komme noen denne lørdagen når det endelig ble fint vær? Om det skulle være noen som er i tvil hvor festen skal være, så skjønner vi det når vi kjører gjennom bygda for bedehuset og barnehagen er pyntet til fest med flagg og ballonger.

Daglig leder i barnehagen, Annlaug Engen Orset, ønsker oss hjertelig velkommen og er gledelig overrasket over at bedehuset ble fullt til siste plass. Hun røper litt av programmet. Det skal være andakt, hilsner og sang av små og store. Barnehagebarna får æren av å åpne festen. Det er sang og snorklipping. Herved er den nye barnehagen åpen og velkommen til jubileumsfest! Stor stas!

 

Linkus kom

Ung-leder Geir Henning Tunheim hadde andakt og snakket om Jesus som tolv-åring i tempelet og hvor viktig det er å ha Jesus i hjertet. Da er Jesus nær oss. Det er Linkus også veldig glad for, at Jesus er nær. Linkus må være med når det er barnehagejubileum og han hadde pyntet seg med bursdagshatt og hadde også med seg hatt til Geir Henning.

To av dem som gikk i barnehagen for 40 år siden var til stede, ellers var det flere som hadde gått i barnehagen i seinere tid, og selvfølgelig dem som går i barnehagen nå. Og de hadde meg seg foreldre, søsken og besteforeldre.

Tormod Reiten, leder i NLM-foreninga i bygda, hadde en viktig rolle i oppbyggingen av barnehagen og har stått ved i alle disse 40 årene. Han kunne ikke være med på festen, så Liv Måseide leste opp hilsenen han hadde skrevet fra misjonsforeningen. Ordfører kom på besøk fredag med blomster, det var hilsner og gave fra bedehus-styret, fra byggekomiteen, NLM-barnehagene og andre gjester.

Etter en lang og god fest var det godt å få saft og boller, kaffe og kaker og praten gikk livlig.             Det var lagt ut album og bilder fra årene på barnehagen som vi kunne bla i og mimre om dager og år som har gått. Og barnehagebarna hadde tegnet seg selv. Dyrebare kunstverk som er vel verd å ta vare på. Takk for en flott fest!